2012. augusztus 24., péntek

Augusztusi éjjel a Petőfi sétányon – Siófok 2012-ben


Élménybeszámoló a 2012-es év egyik siófoki éjszakájáról. A kis bolt idén is minden igénynek eleget tett, a „Menő Klub” csúnyán leégette magát, a Beach Club homokjában táncikálni még mindig szuper!


Mint minden évben idén is útnak indult a banda a Balaton felé. A csapat általában két részre oszlik, a fiúkat egyikük Balatonaligán szállásolja el, a lányokat, köztük engem is, egy lány barátunk Szabadifürdőn. A csapat napközben általában külön múlatta az időt, ők Aligán, mi Szabadiban a strandon. Estére összejöttünk, bográcsoltunk egy jót, kibontottuk az első söröket, beszélgettünk. Később, este elindultunk az állomásra, és irány Siófok!


Az utolsó vonatra alig szoktunk felférni, de ha sikerül, pár perc múlva már a hömpölygő tömeggel együtt vándorlunk le a parkon keresztül a Petőfi sétányra. Első utunk, mint mindig most is a sarki boltba vezetett, ahol bár minden félelmetesen drága, de legalább kapható alkohol és nem vizezett. Itt felfegyverkezünk és leültünk az egyik asztalhoz. Addig maradtunk, míg elég hangosakká nem váltunk. Amikor már mindenki kellően mosolygott elindultunk, hogy keressünk magunknak egy szórakozóhelyet, ahol viszonylag jó zene szól és nem olyan drága. Be is tértünk egy általam csak „Menő Klubnak” nevezett helyre, melynek eredeti nevét nem közölném, mert nem sok jót tudok mondani róla. A hely azzal indított, hogy jóformán kiborították a táskámat a bejáratnál, mondván itt mindenkit átkutatnak. Több percnyi lökdösődés és beszólogatás után beengedtek minket. Jelzem, mi nem vagyunk vandál, tűrhetetlen társaság, mégis ebben a bánásmódban részesültünk. Bent, hogy kipihenjük a fáradalmakat, rendeltem egy vodka-narancsot. Kaptam is, másfél decis pohárban, négy óriási jéggel, vizet. Ez 1200 Ft-ba került. Pár perccel később szerettük volna páran, lányok fölkeresni a mosdót. Az ajtókhoz érve döbbenten tapasztaltuk, hogy a hely a fogyasztó vendégeitől plusz 100 Ft-ot szed be a vécéhasználatért. Kifizettük, oké, gondoltuk legalább szép, tiszta, normális a mellékhelység. Nem így volt. A fülkeajtók helyenként le voltak szakadva, ahogy az ülőkék és a papírtartók is. Szappan és papír egyáltalán nem volt. A tisztaságról pedig inkább nem is beszélnék. Ezzel nálunk végleg betelt a pohár, kisétáltunk a „Menő Klubból”.


Mint utóbb kiderült nagyon jól tettük, mert a Beach Club-on remek buli várt minket. Nem sokkal, de kedvezőbb árak, kedves személyzet, puha homok a talpunk alatt, fejünk felett a fényszórókkal pásztázott csillagos éggel. A zene is jó volt, egészen sokáig szédelegtünk, nevetgéltünk a homokban a kivetítők előtt. Ennek a jó hangulatú helynek köszönhetően hamar elfeledtük az ezt megelőző megpróbáltatásainkat és a hajnali vonat indulásáig „zúztunk az éjszakában”. Bár még egy zápor is elkapott minket a korai órákban, ekkor már nem volt semmi, ami elronthatta volna a kedvünket. Jövőre ugyanitt ugyanekkor folytatjuk!

Bakos Csenge Manjari

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése