2012. július 6., péntek

Nemsokára indul a Balaton legnagyobb bulija


Július 12-15-én, Zamárdiban rendezik meg Európa egyik legnagyobb szabadtéri elektronikus zenei fesztiválját, a Balaton Sound-ot, ahol idén is számtalan ismert hazai és külföldi előadó fellép.


Ha úgy érzed, idén már megint túl sokat dolgoztál vagy tanultál, és mindeddig nem sikerült kipihenned a fáradalmakat, biztosan feldob a tudat, hogy már csak alig egy hónapot kell kibírnod a következő Balaton Sound-ig. Aludni persze itt sem fogsz, de a 2007 óta évről évre, a zamárdi szabadstrandon (Parti sétány) megrendezésre kerülő fesztiválon (nem csak) az elektronikus zene legnevesebb képviselői gondoskodnak róla, hogy ne is akarj.


Az elmúlt hat évben olyan híres magyar és külföldi előadók, illetve zenekarok léptek fel a Soundon, mint az Anima Sound System, a Pet Shop Boys, a Chemical Brothers, a Jamiroquai vagy Snoop Doggy Dogg. A fesztivál látogatottsága tavaly rekordot döntött, több mint százezer vendég volt kíváncsi a koncertekre, főként főiskolások és egyetemisták, akiknek tíz százaléka külföldről érkezett. Kíváncsian várjuk, idén születik-e újabb rekord. A 2012-es fellépőkön nem fog múlni, az biztos, hiszen itt lesz többek közt Yonderboi, Armin van Buuren, David Guetta vagy Martin Solveig is. A nyitónapon a nagyszínpadon Ákos koncertezik: a legnépszerűbb Bonanza Banzai- és Ákos-dalok szólalnak meg 21. századi hangszereléssel.


Sokféleképpen eljuthatsz a rendezvényre. Ha a közelben laksz, át is tekerhetsz mert a fesztivál területén kerékpármegőrző található. Ha vonattal érkezel, olcsóbban utazhatsz, ugyanis a MÁV ötven százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a teljesárú jegy árából a fesztivál látogatóinak. A Balaton Soundra válthatsz többek között napijegyet, lakókocsi-, kemping-, VIP sátor- vagy sima bérletet is, elővételben online vagy számtalan árusítóhelyen, illetve a helyszínen is. Szedd össze a haverokat, és készüljetek fel a nyár egyik legnagyobb bulijára! Ha nem szívesen bíznád a szomszédra a kutyádat, amíg nem vagy otthon, akár őt is magaddal viheted – persze, csak ha egyezik a zenei ízlésetek.

Mohai Szilvia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése