2012. június 28., csütörtök

Péter Pál Napi Vigadalom 2012

Idén nyáron június 29. és július 1. között kerül sor a Péter Pál Napi Vigadalomra Balatonalmádiban, ahol a szervezők ezúttal is különböző folklórprogramokkal várják a magyar tengernél vakációzókat.


Az idei nyár sem lenne az igazi Balatonalmádiban a minden évben megrendezendő, hagyományőrző Péter Pál Napi Vigadalom nélkül a Szent Erzsébet Ligetben valamint a Zenepavilonban és környékén. A június 29. és július 1. között megrendezendő esemény egyik állandó programja a „Mesterségek fortélyai bemutató”, melynek keretein belül olyan – ma már szinte kihalóban lévő - szakmákkal ismerkedhet meg a nagyérdemű, mint a hímzés, a fafaragás, a szövés, a gyöngyfűzés, a csuhéfonás, a mézeskalács-készítés, a kosárfonás, a gyapjúfonás vagy a fajáték-készítés.


Ezentúl néptáncos illetve népzenei bemutatóval is várják a szervezők az érdeklődőket többek között a Gurgolya Néptánccsoport, a Dunántúli Népi Kommandó és a Borostyán Népdalkör tolmácsolásában. A hagyományőrző színpadi előadások mellett természetesen a közönségnek is lehetősége nyílik a népi táncmozdulatok elsajátítására – elég, ha csak a „Hívogató menetet” vagy a „Gyere vélem táncba” elnevezésű játékot említjük. Ezekkel a szervezők nem kizárólag a gyermekeknek igyekeznek a kedvükben járni, hanem egyaránt számítanak minden korosztály részvételére. Ha már a kicsik szóba kerültek, biztos, hogy ők sem unatkoznak majd Balatonalmádiban a vigadalom ideje alatt, ugyanis különböző játszóházakkal várják a kisgyermekekkel érkezőket a Szent Erzsébet Ligetben.


Itt még nem ért véget az Almádiért Közalapítvány valamint a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár által közösen szervezett 2012-es Péter Pál Napi Vigadalom bő kínálata, ugyanis hazánk hagyományait előtérbe helyező vásárok és gasztronómiai programok is szórakoztatják a magyar tengernél vakációzókat. A finom ételeken túl olyan különlegességekkel találják magukat szemben a kilátogatók az említett standokon, mint a helyi borászat és pálinkafőzés legízletesebb termékei, illetve a térségben készített, különböző gyümölcsszörpök.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése