2012. szeptember 6., csütörtök

Zsebtolvajok a strandon – Mire figyeljünk, ha nagy a tömeg?


A világban csak kevesen mondhatják el magukról, hogy soha nem lovasították meg zsebtolvajok kisebb-nagyobb értékeiket. Sajnos a tolvajok a Balatonon sem pihennek, így érdemes résen lenni!


A balatoni strandokon nem csak főszezonban sok a nyaraló. Most, augusztus végén még mindig hétágra süt a Nap, ami tovább marasztalja a parton heverő turistákat. Ráadásul igen hosszú és napos vénasszonyok nyarára készülhetünk. Ez egyben azt is jelenti, hogy az emberek sokasága miatt a zsebtolvajok is tovább időznek a partokon. De mégis milyen módszerekkel védhetjük meg tőlük a lángosravalót? A továbbiakban erre keressük a választ.

Amennyiben autóval érkezünk a strandra, az első dolgunk az legyen, hogy ellenőrizzük nem maradt-e valami az utastérben, ami miatt esetleg feltörhetik járművünket. Vagy mindent vigyünk magunkkal, vagy tegyük el a kesztyűtartóba, csomagtartóba. Rengeteg strandon vannak már értékmegőrzők, ezek hollétéről előre érdeklődjünk. Ha van rá mód, a lehető legtöbb értékünket hagyjuk ezekben. A parti fövenyre érve, a még nálunk lévő értékeket csavarjuk törülközőbe, vagy terítsük le valamivel, nehogy szemet szúrjanak valakinek. Érdemes egy szimpatikusabb társasággal megbeszélni, hogy felválta őrködjünk. Amíg mi a vízben lubickolunk, ők vigyáznak a mi holminkra, majd fordítva. Nagyon fontos, hogyha palacsintáért, lángosért indulunk, csak annyi pénzt vigyünk magunkkal, amennyi szükséges. Ne vigyük a táskát, bankkártyát, se a telefont. A zsebtolvajok kihasználhatják az étkezdéknél kialakult nagyobb sorokat is, ezért fontos, hogy tárcánkon tartsuk a szemünket.

Végezetül elmesélném, hogyan védte meg magát pár hónappal ezelőtt egy német nő a zsebtolvajtól, hátha néhány olvasónknak ez a módszer kelti fel érdeklődését. A 49 éves nő táskájába a tolvaj észrevétlenül csúsztatta be a kezét, de hamar meg is bánta. A táskában ugyanis egy alig 2 kg-os, harapós csivava aludt. A kutya az idegen kéz érintésétől annyira megijedt, hogy menten belevájta fogait. A tolvaj sikítva elrohant.

Ha tehát, úgy érezzük, hogy a korábbi praktikák nem elegendőek a baj megelőzésére, szerezzünk be egy zsebkutyát, aki nyomban „kézre keríti” a tettesünket!

Bakos Csenge Manjari

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése