2012. szeptember 13., csütörtök

A tök ünnepe


Ha szeretjük a tökös-mákos rétest, profin faragunk töklámpást, nem vagyunk ijedősek, és van kedvünk egy kis „elő-Halloweenhez”, látogassunk el a Tökfesztiválra Balatonalmádiba szeptember 22-én.


Szeptember 22-én, szombaton rendezik meg Balatonalmádi hagyományos tökfesztiválját. Jó idő esetén az esemény a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár előtti téren, rossz időben pedig az intézmény épületében kap helyet. A gyerekeket pónilovaglás, bohócparádé, bűvész és játszóház várja, de az idősebbek sem fognak unatkozni, őket gasztronómiai élmények várják. Az őszi terményeket felvonultató vásáron természetesen a tök kapja a főszerepet az ételek terén is. Ha még nem ettünk tökös-mákos vagy tökös-túrós rétest, esetleg elképzelni is nehezen tudjuk, hogy férnek meg egymással ezek a hozzávalók, itt az alkalom, hogy kipróbáljuk.


Persze nem maradhat el a töklámpásfaragás sem, amelyben mindenféle boszorkányok és szörnyek is részt vesznek. Az elkészült alkotások egy szépségversenyen is megmérettetik magukat. Azt, hogy pontosan mit fog díjazni a zsűri, nem tudni, de akkor sem kell csüggednünk, ha nem a mi művünk bizonyul a legszebbnek. A töklámpák világában a csúfság sem hátrány, sőt.


Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár
Cím: 8220 Balatonalmádi, Városház tér 4.
Tel.: +36-88/542-515, +36-30/552-2129
E-mail: pannoniakultura@chello.hu

Nyitva tartás:
hétfő – péntek: 10.00 – 19.00
szombat: 14.00 – 19.00

Mohai Szilvia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése