2012. szeptember 11., kedd

Őzek és szarvasok birodalma


Májusban nyílt meg a Festetics Imre Állatpark Keszthely és Gyenesdiás határában, egy hatalmas erdős területen. Testközelből találkozhatunk őshonos vad- és háziállatokkal, marhákkal és szarvasokkal.


A 4,2 hektáros Festetics Imre Állatpark idén májusban nyílt meg Magyarország második legerdősebb területén. Őshonos vadállatok, háziállatok és magyar kutyafajták élnek itt, többek közt szürkemarhák, mangalicák, bivalyok, juhok, szamarak, lovak, szarvasok és őzek. A gróf Festetics Imre (1762-1847) genetikusról elnevezett parkban helyet kapott egy játszótér, állatsimogató és egy padokkal ellátott pihenőhely is. A Keszthely és Gyenesdiás határában található létesítmény a főútról könnyen megközelíthető.


A természetes környezetükben látható, fajonként elkülönített őshonos állatok régebben hozzátartoztak egy falu képéhez. Egy mai, vidéki nagyszülőkkel nem rendelkező fiatal viszont már alig találkozhat velük – az állatpark ezt az élményt szeretné pótolni. A korábbi elhanyagolt, elbozótosodott területen kialakított parkban működő állatsimogatóban a békésebb jószágokat, például a kisbárányokat meg is simogathatjuk, illetve etethetjük.




Festetics Imre Állatpark

Cím: Keszthely és Gyenesdiás határa, az elkerülő út mellett
Tel.: +36-30/216-5336
E-mail: titkarsag@bakonyerdo.hu

Belépődíj:
felnőtt: 800 Ft
diák, nyugdíjas: 500 Ft
gyerek 6 év alatt: 200 Ft

Nyitva tartás:
hétfő – vasárnap: 9.00 – 19.00 óra

Mohai Szilvia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése